Установка сантехніки: ванни, раковини, змішувачів

Установка сантехніки: ванни, раковини, змішувачів

Ремонт в ванній кімнаті є одним з найбільш складних і трудомістких процесів, оскільки вимагає спеціальних знань і навичок. Робота полягає в монтажі труб, встановленні ванни, раковини, унітазу, змішувача, облицювання підлоги, стін і стелі. Не все так страшно, якщо мати за плечима належний досвід.

Для майбутнього фронту робіт будуть потрібні:

  • перфоратор;
  • будівельний рівень;
  • рулетка;
  • набір різних ключів;
  • олівець і спеціальна стрічка.

Монтаж раковини

За допомогою рівня поверхня вирівнюється горизонтально, вертикально розподіляється розташування п'єдесталу або тумби. Добре буде виглядати симетричний монтаж по відношенню до плиткових швів. Олівцем наноситься розмітка на стіні через отвори раковини, що знаходяться ззаду в нижній частині. У стіні перфоратором сверлиться відповідний кріпильний діаметр. Вставляються дюбелі і закручуються ключем.


Монтаж змішувача

Змішувач монтується за допомогою кріпильних шпильок і ущільнюючих прокладок. Через нижній отвір в раковині протягуються підводки, що входять в комплект разом зі змішувачем, і приєднуються до системи. У разі необхідності встановлюються кульові крани для подачі гарячої та холодної води. Слід знати, що гайки є досить крихкими, під час їх закручування не варто прикладати великих зусиль, інакше вони можуть тріснути. Після завершення роботи п'єдестал або тумба встановлюються на місце. Раковина повністю готова до експлуатаційного процесу.

Змішувачі є невід'ємним елементом практично будь-якого сантехнічного виробу, будь то ванна, раковина, мийка або біде. Однак, як і вся домашня сантехніка, змішувачі рано чи пізно починають зношуватися, засмічуватися і втрачати свій первинний вигляд. Як правило, їх заміна проводиться раз в 7 років, але чим менш якісний виріб, тим більше коштів доводиться витрачати на його заміну. Ось чому до вибору змішувача слід підходити з максимальною відповідальністю, адже грамотно підібрана модель не тільки прослужить довше своїм власникам, але і допоможе уникнути таких неприємностей, як протікання крану.


Які бувають змішувачі?


Всі існуючі на даний момент змішувачі розрізняються за місцем призначення і типом управління. Так, змішувач може бути встановлений:

  • На кухні - така модель монтується безпосередньо на самій мийці і має, як правило, таку конструкцію: висока стійка з коротким носиком. Вибираючи змішувач на кухню, особливу увагу слід звернути на поворотний механізм, наявність якого значно спрощує процес мийки фруктів і овочів;
  • У ванній кімнаті - є універсальним варіантом для гігієнічних процедур (умивання або прийняття ванни). Залежно від конкретної моделі, конструкцію кріплять або на стіні, або на бортах ванни.

Що ж стосується типу управління, то змішувачі можуть бути:

  • Вентильними - подача води в даному випадку здійснюється завдяки поворотним вентилям, звичним для більшості користувачів. Така модель забезпечує зручність регулювання температури, однак з точкуи зору економності, вона багато в чому поступається своїм побратимам, адже під час миття посуду або умивання не так-то просто перекрити воду намиленими руками.
  • Важільними - більш зручна і компактна модель змішувача. Завдяки даному типу управління перекривати воду і управляти її напором і температурою можна всього лише одним рухом руки, що значно спрощує процес користування.
  • Сенсорними - для подачі води в таких моделях змішувача досить просто піднести руку до сенсора. Що ж стосується напору і температури води, то дані параметри заздалегідь встановлюються власником і не змінюються в ході використання. Сенсорні змішувачі встановлюють найчастіше в громадських місцях: вокзали, торгові центри, кафе і т.д.


Установка унітазу

Для початку визначається кут виходу обладнання, який може мати 90 ° або 45 °. Потім встановлюються ПВХ-труби, діаметр яких повинен становити 11 см. Унітаз монтуєтьсяя відповідно до встановлених труб. Місце установки позначається за допомогою олівця. Перфоратором в підлозі свердляться отвори з урахуванням діаметра кріпильних дюбелів. Дюбелі монтуються в отвори, між підлогою і унітазом обов'язково повинна бути розташована спеціальна прокладка, в якості якої найчастіше використовується силікон. Запобіжний захід не допустить контакту системи з керамічною плиткою, оскільки після деякого періоду часу, в разі відсутності прокладки, на поверхні підлоги можуть з'явитися дрібні тріщини. Зайві залишки силікону акуратно видаляють канцелярським ножем по контуру.

20.08.20
Переглядів: 563