Циклювання і лакування паркету

Циклювання і лакування паркету

Якщо ви вирішили зробити циклювання підлоги самостійно, то вам обов'язково потрібно орендувати або купити спеціальну шліфувальну машину, як правило, барабанного типу. Саме за допомогою цієї диво-машини ви будете циклювати паркет. Вартість даного обладнання в середньому от 3000 грн. Таож візьміть абразивні матеріали з невеликим запасом.

Прикиньте, скільки це буде з умовою того, що на площу в 20 кв. метрів потрібно близько півтора метрів зернистої шкурки типу «Р 36», півтора метра зернистої шкурки типу «Р 60» і півтора метра зернистої шкурки типу «Р 100-120». Ось з таких розрахунків і слід виходити, плюс ще на запас. Крім паркетошлифувальні машини певного типу, потрібно буде наступне обладнання: спеціальна машина для шліфування важкодоступних місць - краю, місць під батареями, кутів.

Підійде стандартна болгарка, що має потужність близько 800 Ватт або 1200 Ватт. Також можна скористатися болгаркою іноземних марок та іншими подібними. Кутошліфувальні машинки іноземного виробництва мають в комплекті зручні пилозбірники. Пилу в даному випадку практично не залишається. Якщо ваша підлога стара, має значний перепад висот в 3-4 міліметра і більше, то краще за все скористатися звичайною болгаркою, докупивши спеціальну насадку для виконання шліфування з d 125 мм.-150 мм.

Там, де ви будете орендувати або купувати паркетошлифовальний апарат, вам дадуть докладне пояснення по заправці зернистої шкурки. Тому на цьому не будемо зупинятися.


Першорядні завдання

Отже, перше, що потрібно зробити перед шліфуванням паркету, це ретельно очистити площу підлоги від сміття. Далі заправляєте шкурку типу «Р 36», підключаєте шліфувальну машинку і виконуєте рівномірні рухи по підлозі під кутом в 45 щодо направлення паркетних волокон. Таким способом потрібно ліквідувати майже весь наявний лак на паркеті або фарбу з мастикою.


Основна частина роботи

Тепер робите зарядку паркетошлифувальні машинки шліфувальною шкуркою типу «Р 60» і дієте так як і в попередньому випадку. При виконанні даної процедури шліфуються більші подряпини, що утворилися від первинного проходу машинкою по підлозі. Тепер лак повністю знищений. Починаєте циклювати щілини між паркетними дошками. Для цього слід взяти спеціальну рідину на водній основі або нітрооснові. Замішуєте її з пилом, що утворився післяшліфування підлоги і шпатлюете щілини. Для цих цілей також підійде лак на водній основі або клей «ПВА», якщо не зможете купити спеціальну фірмову шпаклівку. Як тільки місце шпаклівки повністю висихає, заправляєте паркетошлифовальная апарат зернистою шкуркою типу «Р 100-120» і видаляєте залишки суміші для шпатлювання, одночасно виконуючи шліфування паркетної дошки. В даному випадку виконуєте рухи вздовж паркетних волокон.

Кутові місця і під батареями опалення слід циклювати за допомогою кутошліфувальної машини. Після того як циклювання і шліфування паркету виконано, все ретельно прибираєте, оскільки наступний етап - це покриття паркету лаком. Після того як ви нанесете перший шар лаку, деревні ворсинки можуть піднятися, їх слід прибрати за допомогою легкої шліфовки зернистої шкіркою «Р 120», виконуючи роботу руками. Далі знову робите прибирання і наносите другий шар лакового покриття і так 3-6 разів.

15.09.20
Переглядів: 3493