Особливості декоративної ліпнини з пінополістиролу

Особливості декоративної ліпнини з пінополістиролу

З усіх різновидів ліпнини, яку можуть використовувати власники, особливо популярна пінополистирольна. Якщо раніше в основному виготовляли декоративні вироби на основі гіпсу, то тепер найбільш затребуваний саме пінополістирол. З нього виходять цікаві і практичні елементи, що дозволяють зробити житло зручним і ефектним.


Як отримують декоративний пінополістирол


При виготовленні декоративного пінополістиролу в якості основи використовують форми, які заливають в сировинній суміші. Сама процедура набагато простіше, ніж при застосуванні бетонного або гіпсової суміші. Елементи, які отримуємо, мають приблизно такі ж властивості, що і пінопласт. Але все-таки у них є і свої цікаві характеристики.

Варіантів декоративного пінополістиролу дуже багато. Адже форми для заливки ліпнини можна виготовити якими завгодно. Значно розширюється асортимент продукції, яку використовують в декоративних цілях. На декоративний пінополістирол можна додатково наносити різноманітні захисні суміші. Вони змінюють зовнішній вигляд виробу, створюють відмінний захист від негативного впливу.


Основні плюси декоративного пінополістиролу


Взагалі, серйозних переваг у такого виробу багато. В першу чергу цінують не дуже велику вагу, характерну для такого виробу. Через це з декоративним пінополістиролом набагато простіше звертатися. Його вдається без проблем закріплювати на самих різних чорнових поверхнях, використовуючи найпростіші клейові суміші.

Ще екструдований пінополістирол володіє чудовими вологостійкими показниками, за рахунок яких він витримує контакт з вологою. Високо цінується довговічність подібних виробів, при цьому вони ще й неймовірно естетично виглядають. Можна високо оцінити ці вироби ще й через їх дешевизну. Кожен власник, який буде використовувати цей матеріал, зможе помітно заощадити.


Як працюють з декоративним пінополістиролом


Вище вже говорилося, що працювати з подібними виробами досить легко. Процедура починається з підготовки чорнової основи. З неї необхідно видалити старі оздоблювальні покриття, очистити поверхню, при необхідності вирівняти, а потім прогрунтувати. Клейовою сумішшю обробляють зворотну сторону декоративного виробу, після чого притискають його до чорнової основи. Досить і пари хвилин, щоб клейовий склад надійно прихопив матеріал до поверхні. Після остаточного закріплення декоративний пінополістирол можна також пофарбувати або обробити шаром лаку.

Така процедура елементарна, тому її вдається реалізувати і самостійно, не звертаючись до фахівців. Разом з тим, на сайті bobry.ua ви завжди зможете знайти спеціалістів, готових вам в цьому допомогти.

Декоративний пінополістирол - дуже цікавий матеріал, за допомогою якого можна прикрасити приміщення.

18.08.20
Переглядів: 534