Мінімальний набір інструментів для будівельних робіт

Мінімальний набір інструментів для будівельних робіт

Багато майстрів-початківців купують інструменти для любителів через їх дешевизну, але не варто цього робити. Такі інструменти абсолютно не придатні для професійних робіт.

Обов'язкові інструменти для вимірювань

Рулетка

Мабуть, це найперший і найбільш необхідний інструмент. Саме з вимірів приміщення починається ремонт. Не варто купувати рулетку довжиною менше 5 метрів. У гарної будівельної рулетки повинна бути висока пружність вимірювальної стрічки. Вона не повинна згинатися протягом 1,5 метра. Деякі рулетки витримують і 2-х метровий вигин, але вони дуже громіздкі.


Рівень або ватерпас

Як мінімум, необхідно мати рівень довжиною 900 мм. Перевірка рівня проводиться нескладним способом. Покладіть рівень на строго горизонтальну поверхню. Бульбашка всередині рівня повинна показувати середину. Поверніть рівень навколо своєї осі на 180 градусів, щоб лівий край став правим, пухирець повинен знову показувати середину. Якщо спостерігається відхилення бульбашки, рівень несправний і його потрібно замінити. Ті ж маніпуляції потрібно виконати на вертикальній поверхні з вертикальною бульбашкою-індикатором.


Фарбувальний шнур

Виглядає як рулетка. Він служить для швидкої розмітки рівної лінії на поверхні. Для розмітки необхідно один кінець зафіксувати на одній ділянці поверхні, потім розтягнути шнур на необхідну довжину, створити натяг, відтягнути кінчиками пальців його в сторону, протилежну поверхні і відпустити пальці. Вийде рівна лінія.


Косинець

Служить для контролю прямих кутів. Рекомендується мати маленький і великий косинець. Маленький, менше 20 см - більш необхідний.


Основні електроінструменти


Шуруповерт

Найважливіший електроінструмент будь-якого майстра - це шуруповерт. Намагайтеся вибрати найбільш потужний шуруповерт з хорошими довгограючими акумуляторами. Акумуляторів повинно бути два штуки. Сенс в тому, що поки ви працюєте і розряджаєте один акумулятор, в цей час заряджається інший. Важливим критерієм шуруповерта є його зручність. Цей інструмент повинен дуже зручно лежати в руці.


Перфоратор

Жодне сучасне будівництво не обходиться без перфоратора. Перфоратором легко робити отвори в цеглі або бетоні, чим і обумовлена популярність цього електроінструменту в Україні.


В доповнення можна придбати болгарку потужністю від 400 Вт і ручну циркулярну пилку потужністю від 800 Вт. Ці інструменти значно полегшать вам життя.


Всі інші інструменти є витратними або купуються по мірі необхідності.

20.07.20
Переглядів: 894