Як підключити пральну машинку самостійно

 Як підключити пральну машинку самостійно

У цій статті розглянемо, як підключити пральну машину до зливу. Зробивши це швидко, самостійно і правильно.


Зміст:

Види зливу води

А) Відведення сифона

Це надійний і безпечний тип підключення машинки. Бажано розміщувати сифон в максимально доступному місці, щоб не виникали труднощі доступу при підключенні або в разі потреби.


Отвод сифона



Підключити пральну прямо до каналізації можна за допомогою сифона, який слід встановити вище раковини (щоб не було повернення води).


Важливо!

Якщо буде потрібно подовження зливного шланга (його максимальний розмір вказується зазвичай в керівництві користувача), то потрібно врахувати, що з подовженням шланга збільшується навантаження на насос - підвищується обсяг води, що прокачується і насос працює більше, тому швидше зношується.


Кріпиться шланг зливу до пластикового сифона через патрубок. Місце з'єднання обмотується муфтою, щоб не було протікання і неприємного запаху.

Б) Підключення пральної машини до каналізації

Цей спосіб вибирають тоді, коли сифон розташований на певній відстані від машинки. І тоді виникає складність в підключенні зливу пральної машини.


Подключение стиральной машины к канализации

Підключення пральної машини до каналізації безпосередньо


В) Відведення зливу в сантехніку

Виконується найпростіший, але ненадійний процес - випадки, коли зливний шланг зривається і утворює потоп, трапляються регулярно.


Отвод слива в сантехнику

Так виглядає зливання води безпосередньо


Не рекомендуємо робити злив в раковину, ванну і, тим більше, в унітаз. Часто кріплення шланга до сантехніки слабке, не витримує тиску води і конструкція зісковзує, заливаючи підлогу.

Хоча існують спеціальні фіксатори-гачки для бортика і виглядають вони ось так:


фиксаторы-крючки для бортика


Пластикові фіксатори підійдуть як тимчасовий захід до підключення пральної машинки до сифона. Але користуватися таким методом на регулярній основі ненадійно.

Ще одним мінусом такого виду зливу є забруднення ванни. Якщо зливний шланг направлений в унітаз - неможливість повноцінно користуватися туалетом.


Важливо!

Перш ніж зробити під'єднання або включати пральну машину, потрібно переконатися, що зняті опорні гвинти. Їх функція - утримання барабана під час транспортування. Якщо ці деталі не зняти - не уникнути пошкодження.


Установка сифона


Установка сифона


Такий варіант повністю виключає ймовірність протікання.

По-перше, сифон повинен мати патрубок, до якого кріпиться шланг для зливу води. Починати потрібно з кріплення до раковини у вертикальній площині. В іншому випадку, є ризик протікання. По-друге, не ігноруйте спеціальне кріплення для шланга зливу води - він повинен бути на висоті не менше 60 см (при чому система зливу води може бути нижче). Третє, не забуваємо про герметичність. Встановивши сифон, відразу ж перевірте надійність - просто відкривши кран. Четвертим кроком буде підключення зливного шланга - допоможуть манжети або перехідники.

Підключення безпосередньо до каналізації

Для роботи потрібно заздалегідь підготувати трійник, ущільнювачі (манжети) і пластикові труби. Цей метод нескладний. Важливо пам'ятати про трійник і правильну висоту.

Підключення пральної машини здійснюють по спеціальному шлангу, що має діаметр близько 1,9 см. Один кінець якого приєднується до пралки, а другий - до водопровідної системи. Для зручності потрібен замикаючий кран, щоб в будь-який момент можна було зробити відключення подачі води. Метод врізки залежить від виду матеріалів труб і точки підключення.

Підібраний трійник вставляють в розтруб каналізаційної труби. Монтаж виконується за наступною схемою:

  • В першу чергу демонтується старий сифон;
  • Потім вставляється перехідник;
  • Слідом за ним трійник.

Якщо пральна машина стоїть далеко від раковини, тоді додатково прокладають трубу, щоб приєднатися до стоку - туди опускається шланг і фіксується. Слідкуйте, щоб його кінець не перебував у воді. Для герметизації досить ущільнювачів з гуми - вони не пропустять запахи каналізації.

Практично кожна пральна машина на задній кришці має спеціальні кронштейни для кріплення шланга - трохи вище місця його виведення. Це не дозволяє впускати брудну воду назад. Однак, якщо кріплення зламалося або його немає - зробіть своїми руками вигин зі шланга у формі латинської букви S.

 изгиб из шланга в форме латинской буквы S


Важливо!

Дотримуйтесь висоти з'єднання системи зливу - рівень розміщення шланга у пральної машинки - 80 см. Близько каналізації - мінімум 60 см.



высота соединения системы слива



Це запобіжить передчасному зносу насоса. З цих же міркувань виробники рекомендують робити так, щоб загальна довжина шланга не перевищувала півтора метра. Він повинен лежати без перегинів і перекручень.

Робимо злив без каналізації

Такий варіант зійде для дачі, при НП, в каналізації приватного будинку, коли машинкою користуються не постійно. Останнім часом такий вид зливу застосовують дуже рідко. Категорично не підходить для використання на постійній основі, тим більше, в квартирі.

Отже, можна злив визначити просто за борт. Майстри не радять просто класти зливний шланг на підлогу - в ньому буде збиратися вода, за кількістю літрів стільки ж як в барабані. Що загрожує курсуванню води туди-назад - вона буде заливатися і зливатися.

Для дачі підійде великий бак з водою, куди опускається шланг. У будь-якому випадку шланг обов'язково закріпіть.


 слив без канализации


Можна підключити пральну машину без водопроводу: з комунікацій досить колодязя або водокачки. Щоб спорудити пристрій зливу пральної машини потрібно обзавестися шлангом і водяним великим бачком, який повинен розташовуватися досить високо - кілька метрів над машинкою. Тоді створиться тиск, необхідний для повноцінної роботи вбудованого насоса.


встроенный насос



Важливо!

Зважте на тиск води. Якщо напору недостатньо, то виправить ситуацію насосна станція, що допоможе уникнути поломки машинки.


Підключення пральної машинки до електромережі

Щоб підключити машину до електричної мережі необхідно подбати про те, щоб були трьохдротова розетка і дріт заземлення. Якщо буде потрібно протягнути подовжувач, вибирайте саме той, у якого є заземлення. Варто додати, що правильно вважається підключати пральну машину в розетку, яка має окремий автомат. Ні в якому разі не можна робити заземлення на будь-яких трубах (газ, водопостачання та ін.) І на радіаторах опалення - це небезпечно.


Тестування і перший пуск

Щоб переконатися, що підключення пральної машини до каналізації і водопроводу виконано правильно, бажано не тільки візуально перевірити місця з'єднань, але і оцінити пристрій в роботі. Успіх гарантований, якщо:

  • бак водою наповнюється швидко і за передбаченим рівнем;
  • всі місця з'єднання сухі і без протікань;
  • барабан обертається рівно;
  • нагрівання холодної води починається по часу згідно інструкції;
  • можлива невелика похибка, пов'язана з вібрацією і силою оборотів, але явно сторонні звуки не повинні бути присутні;
  • злив відбувається швидко, не залишаючи зайвої води всередині машинки;
  • протестовані по черзі в різних програмах режими, в тому числі сушіння і віджимання, працюють справно.

Перше прання запускати бажано вхолосту, щоб все повністю промити всередині. Якщо виникла якась проблема, то доведеться починати все заново, щоб ліквідувати її.


І кілька додаткових порад про підключення зливу пральної машини:

  • Відразу надійно фіксуйте зливний шланг. Коли відбувається віджимання, вода з агрегату рухається під великим напором. Коли шланг погано закріплений, то часто зривається і брудною водою заливає приміщення.
  • Розмір сифона має значення, адже від цього залежить пропускна здатність. Чим менший отвір, тим гірше проходить злив і є ймовірність застою води в раковині.
  • Довгим шланг бути не повинен, інакше надмірне навантаження на насос негативно вплине на його здатність прокачувати воду по всій довжині: від машинки до каналізації. А це загрожує засміченням.
  • Якщо умивальник, куди планується злив води, неглибокий або має невисокі бортики, то краще утриматися від цього, тому що вода буде переливатися через край. Взагалі краще не чіпляти шланг зливу води на раковину, в крайньому випадку використовувати ванну.


P.S. Для цієї статті ми намагалися підібрати загальні правила про те, як підключити пральну машину до зливу. Майже в кожній моделі зустрічаються свої тонкощі, які виробник вказує в інструкції. Також майстри, котрі встановлюють пральні машини, зазвичай в курсі всіх нюансів. Тому, щоб не помилитися, прочитайте інструкцію або відразу доручіть справу професіоналу, якого легко знайти на порталі www.bobry.ua..

04.07.19
Переглядів: 2188