​Без шуму та пилу

​Без шуму та пилу


Вбудований центральний пилосос – це прекрасна альтернатива звичайному побутовому пилососу. Особливо, якщо йдеться про приватний будинок, велику квартиру, промислову будівлю, перукарню, готель тощо.

Користь від центрального пилососу полягає не тільки у легкості прибирання – адже не потрібно тягати за собою громіздку техніку, достатньо тільки шлангу із рукояткою. “Фішка” центрального пилососу у тому, що він відмінно справляється з очищенням повітря приміщення від пилу. У звичайному пилососі після потрапляння повітря до шлангу, воно проходить крізь фільтри і знов із пилесосу повертається до кімнати разом з дрібними частинками, що не затрималися фільтрами. А у центральному пилососі діє інша схема – повітря, що всмоктується, виводиться назовні, а не циркулює всередині кімнати. Просто через труби воно потрапляє із спеціального отвору на вулицю. Цей пристрій буде незамінним для алергіків, а також якщо в будинку живуть маленькі діти і є домашні тварини.

Схема розміщення

По стінах будинку або підлоги прокладають герметичні трубопроводи. Зі стін вони виходять у вигляді звичайної пневморозетки. Головний агрегат – це силовий блок, до якого і підключено весь трубопровід. Його зазвичай підвішують на стіну в будь-якому технічному приміщенні (гаражах, на мінус перших поверхах, підсобках, котельнях тощо). Навколо силового блоку обов'язково повинен бути невеликий простір і вільний доступ. Це для того, щоб було зручно знімати прикріплений до нього герметичний контейнер із пилом або замінювати мішок. Пневморозетки розміщують по будівлі з таким розрахунком, аби шлангом можна було дістати до всіх віддалених кутів. А з вулиці в стіні робиться отвір, через який під час прибирання і виходить технічне повітря.

Як правило, у комплекті із центральним пилососом йдуть різні види насадок, які допоможуть акуратно почистити паркет, диван і навіть оргтехніку. Серед аксесуарів центрального пилососа дуже популярний так званий пневмосовок. Він являє собою щілину (вузький отвір) на рівні підлоги, що вмонтовується у меблі, плінтус або стіну. Призначений він для збору сухого сипучого сміття типу піску, круп, цукру. Достатньо змести сміття в отвір пневмосовку і натиснути кнопку – потужний потік всмокче його всередину. Вкрай зручний такий пневмосовок для передпокою, коридору та кухні.

Принцип використання

Щоб пропилососити, досить взяти шланг і підключити його до будь-якої пневморозетки. Включення відбувається автоматично в момент приєднання шланга до пневморозетки. Або ж кнопкою на рукоятці. Щоб вимкнути пилосос, потрібно від'єднати шланг. Працює центральний пилосос значно тихіше звичайного. Це тому, що джерело шуму (силовий блок) розташоване в окремому, як правило, віддаленому приміщенні. Всмоктує центральний пилесос сміття набагато швидше. При цьому повітря не крутиться вихором по кімнаті, а потрапляє з приміщення на вулицю. У результаті процес прибирання стає швидким, а результат чистішим.

Важливо знати:

  • Центральні пилососи набагато потужніші, ніж звичайні. Це пояснюється тим, що основна сила витрачається на всмоктування, а у звичайних пилососах на прогін повітря крізь фільтри.
  • Центральний пилосос можна вбудовувати на етапі будівництва дому або ремонту квартири в новобудові. Тобто з нуля.
  • Ціна на центральний пилосос розраховується індивідуально, тому що залежить від площі приміщення і необхідної потужності силового блоку.

Використовуючи центральний пилосос, отримуємо:

  • повне позбавлення від пилу, шерсті домашніх тварин і джерел алергії;
  • чисте повітря;
  • якісне і відносно тихе прибирання;
  • можливість без зусиль почистити будь-яку поверхню.

Побачити, як працює центральний пилосос, ви можете, подивившись ролик на нашому YouTube-каналі:



10.10.17
Переглядів: 1953