9 розробок, які мають бути в кожній сучасній кухні

9 розробок, які мають бути в кожній сучасній кухні

Індустрія кухонь розвивається у заданому темпі. Окрім дизайну, з’являються нові деталі, котрих не було і десять років тому. Вони добре прижилися у сучасних проектах кухонь і залишаться, поки їх не потіснять нові розробки.

Ми зібрали дев’ять, на наш погляд, необхідних ідей, що мають бути в сучасній кухні, незалежно від її стилю, розміру та бюджету.

 

Побутова техніка – вбудовуємо все, що вбудовується

 

Один з must have кожної кухні є шафа з вбудованою побутовою технікою. Переважно це мікрохвильова піч та духовка. Розміщуєте на зручній висоті (на рівні очей) і не стоїте, як у минулі часи, в позі “зю”, заглядаючи у скло духовки. Взагалі зараз вбудовують майже все: холодильник, посудомийну машину, кавомашину, шафу для підігріву посуду, пароварки, витяжки та ін. Все залежить від бюджету та площі кухні.

Як варіант можна “підняти” вже існуючу техніку. Найчастіше зі столу “прибирають” мікрохвильову піч – її кріплять на полицю або вставляють у верхню шафу.

 

Висувні сміттєві контейнери

 

Забуваємо про страшну традицію ставити відро для сміття під мийкою. Тепер користуємося новою системою. По-перше, таким чином ви можете встановити не одну ємність, а дві (для сортування сміття, все ж до Європи йдемо). По-друге, встановлені таким чином смітники самі виїжджають з тумби на спеціальних рейках – це шалено зручно в експлуатації та під час роботи на кухні (знов-таки вже не доведеться нагинатися, щоб заглянути у смітник, як раніше). По-третє, там же залишається місце для інших дрібниць: побутової хімії, серветок, ганчірок та ін. І по-четверте: вивільнюється багато місця під самою мийкою для іншого начиння.

 

Подрібнювач харчових відходів для раковини (або диспоузер)

 

Незамінна річ. Цей казковий девайс полегшує життя і суттєво зменшує обсяги сміття. У смітнику нічого не тхне і не гніє. До труби летять очистки фруктів та овочів, недоїдки, яйця, насіння, дрібні кістки від курки чи риби та ін. Прилад підійде до майже всіх сучасних раковин. Трохи важкуватий. Головне, щоб під самою мийкою у шафі для нього було достатньо місця. На робочій поверхні або мийці встановлюється лише кнопка подрібнювача.

 

Вбудований дозатор для миючого засобу

 

Теж надзручна дрібничка на кухні. Виконує естетичну функцію (ніяка пляшечка не майорить і не займає місця на робочій поверхні), а ще економить мийний засіб. Врізають такий дозатор у столешню або мийку: колба із рідким засобом прикручена знизу, а зверху лише акуратно стирчить носик.

 

Освітлення

 

Працюючи над сучасними кухнями, будь-який дизайнер окрему увагу відведе освітленню. Це не данина моді, а необхідність. Навіть, якщо це негабаритна кухня. Справа в тому, що кілька джерел освітлення вносять не лише красу, а зручніть та економію (що актуально з нинішніми тарифами). Як правило, світло додають над робочою зоною, островом, столом. І відповідно вмикають його в тій зоні, у якій перебувають.

 

Приховані розетки

 

Розетки проектують чи не першими. Це абсолютно недивно, враховуючи ту кількість побутової техніки, яка “живе” на сучасній кухні. Значна частина запроектованих розеток так і залишиться за меблями та побутовою технікою. Інша частина буде на очах. Зовні їхню кількість все ж таки можна мінімізувати, встановивши висувну розетку: натисканням кнопки (або невеликого люка) на столі виїжджає блок з кількома розетками та (або) USB портами. Ще одним натисканням блок ховається назад. Розміщують такі девайси на столі, стіні і в меблях. Дехто маскує розетки, підбираючи колір і встановлюючи їх прямо в поверхню столешні. Словом, стильно та зручно.

 

“Острів”

 

Це і барна стійка, і обідня зона, і робоча поверхня. Справедливо має шалену популярність. В окремо розміщений стіл врізають варочні поверхні, мийки, ховать продукти, зберігають посуд, за ним готують і приймають їжу, працюють. “Острів” роблять будь-якого розміру і встановлюють,  де це необхідно, але його функціональність від того не зменшується. Він вносить комфорт, стиль і дійсно стає центром кухні.

 

Глибока мийка

 

Глибока мийка – це дуже правильна мийка. Особливо, якщо це велика родина та простора кухня. Можливо обирати різні мийки за формою, розміром, матеріалом і дизайном, але потурбуйтеся про її глибину. На практиці ви упевнетися, як неймовірно зручно мити чи складати у ній посуд – менше бризок на стінах, зручне положення для рук і, взагалі, – це красива річ.

 

Начиння меблів

 

Головне на сучасній кухні – це функціонал, порядок, зручність. Тому виробники кухонних меблів не втомлюються вигадувати дрібниці, які насправді дрібницями не є. Приміром, фасади нижніх шаф оснащують не дверцятами, як раніше, а глибокими ящиками, полички замінили на висувні аналоги, корзини, “каруселі” та інші конструкції. Завдяки ним відтепер кути у кутових кухнях використовують на всі 100 %. Також за вашим бажанням  за сучасними фасадими сховають дошки для нарізки, ножі, хлібницю та інші предмети, що раніше “жили” на столі.

 

Сподіваємося, що проектуючи нову або ремонтуючи стару кухню, ви використаєте розробки, зібрані у цій статті. Ну, а скориставшись зручним пошуком на нашому порталі, ви обов’язково знайдете потрібного майстра чи виробника!

10.01.17
Переглядів: 1252