Рідкі або паперові?

Рідкі або паперові?

Останнім часом усе більшої популярності набирають так звані рідкі шпалери – це тип покриття стін та стель, що з’явилися на ринку більше 20 років тому. Рідкі шпалери поєднали у собі якості декоративної штукатурки, паперових шпалер та лакофарбового покриття. Дізнайтеся більше про рідкі шпалери у нашій статті.

 

Чому споживач обирає рідкі шпалери?

 

По-перше, їх люблять за естетику – незвична фактура матеріалу та багата гама кольорів, перетворюють звичайну “хрущовку” на стильну житлову площу.

По-друге, ці шпалери наносять монолітно – тобто немає стиків та швів, як у паперових. За їх допомогою вдало ховають відверто криві стіни,  тріщини 1-2 мм, виправляють інші подібні дефекти, їх зручно наносити на ділянки складної форми.

По-третє, виробники запевняють, що дана продукція довговічна (10 років), не псується під дією ультрафіолетових променів, не припадає пилом, екологічна, має високий рівень пожежної безпеки та добрі теплоізоляційні властивості.

Водночас є певні нюанси. Просто стерти пляму ганчіркою на стіні з рідкими шпалерами не вийде. У таких випадках забруднене місце добре зволожують, обережно знімають існуючий прошарок та наносять новий. Висихають такі шпалери до 48 годин. Їх не рекомендують використовувати у місцях прямого потрапляння води (біля раковини) і у приміщеннях з високим рівнем вологи (ванні кімнати).

Ну, а головним “козирем” звичних нам шпалер перед рідкими є їхня вартість. В останніх вона вища, ніж у паперового аналога.

 

Просто додай води!

 

Що ж представляють собою рідкі шпалери? Їхній склад, як правило, однаковий – целюлоза, текстильні волокна (бавовна, шерсть, шовк), КМЦ, декор (блискітки, слюда, перламутр, лусочки та ін.). Фасують у пакети вагою 1 кг. А “готують” їх так: розводять суху суміш водою до консистенції клейкої маси, яку витримують 6-12 годин, а потім рівним шаром наносять на попередньо оброблені стіни (шпакльовка-грунтовка, вирівнювати необов’язково). Між іншим знімати такі шпалери також досить легко – їх знов-таки добре зволожують і шпателем “збирають” з поверхні.

 

Неважливо, які шпалери ви оберете, рідкі чи паперові, наша команда радить вам довірити виконання робіт професіоналам, котрих ви знайдете на нашому порталі bobry.ua.

 

Бажаємо зробити правильний вибір!

17.10.16
Переглядів: 1022