Робимо в квартирі тишу

Робимо в квартирі тишу

Робимо в квартирі тишу

Мешканців висоток постійно оточує шум: гуркіт машин, дитячий галас з майданчика, робота техніки чи ліфта, гучна життєдіяльність сусідів... Хтось до цього звикає, а хтось бажає, якщо не позбутися, то хоча б понизити рівень децибел до комфортного. Це зробити цілком реально, при чому особливо не вдаючись до значних фінансових витрат.

  • Почніть з вікон. Звуки вулиці добре “поглинуть” склопакети. Подвійни пластикові вікна здатні принести у квартиру не лише бажану тишу, але й тепло (обирайте склопакети з високими шумоізоляційними властивостями – у них скло різної товщини та різна дистанція між ними). Та пам’ятайте: з такими вікнами провітрювати квартиру доведеться частіше, ніж звичайно. Якщо вже існуючі вікна пропускають шум – зробіть додатковий бар’єр у вигляді штор з важкої щільної тканини.
  • Коли правильно розташувати меблі у кімнаті, то це дозволить не так добре чути сусідів. По-перше, відсуньте своє ліжко від суміжної стіни. А по-друге, встановіть під спільною стіною габаритну шафу (неважливо для одягу чи книг). Тут, напевно, пригадається радянська класика – килими на стінах. Якась роль шумопоглинання тут є. Однак полишимо оригінал ідеї у минулому – пухнастий килим чи ковролін на підлозі стане непоганою перепоною для шуму. А ще ви проявите турботу про сусідів знизу.
  • Наступне – придивіться до своїх дверей. Матеріал виготовлення, поріг та наявність щілин впливають на проникнення звуків до оселі! За можливості встановіть другі вхідні двері та ліквідуйте зазори. До речі, часто простір між коробкою та дверним прорізом заповнюють монтажною піною, яка легко пропускає звук. Не робіть такої помилки! У такому випадку використовуйте цементний розчин.
  • Перевірте розетки. Вони можуть порушувати тишу у вашій квартирі. Справа в тому, що у панельних будинках часто ці отвори наскрізні. А будівельники, роблячи попередній монтаж розетки, особливо не переймаються справою ізоляції. Тому якщо ви добре чуєте, що відбувається за стіною, запросіть електрика та разом усуньте цей недолік (заповніть існуючу пробку мінеральною ватою, азбестовою тканиною. Зацементуйте та обробіть щілини силіконовим герметиком).
  • Серед іншого радимо усунути зазори біля стояків систем опалення та водопостачання. Пустоти у цих місцях також суттєво впливають на рівень шуму. Виправити це нескладно – зніміть з труби старий цементний шар, огорніть її мінеральною ватою (азбестовою тканиною) і зацементуйте наново. Щілини у стиках обробіть силіконовим герметиком.
  • Деякі знавці радять заповнювати кімнатний простір предметами декору – картинами, рослинами, вішати фотографії, полички, дзеркала, встановлювати негабаритні меблі тощо. Запевняють, що допомагає.
  • Серед для тих, хто ремонт житлової площі розпочинає з нуля, популярні акустичні підвісні чи натяжні стелі. Останні, до речі, виробляють із спеціальної перфорованої тканини, що має надзвичайні властивості поглинання шуму. З ними можно забути про гучні розмови, телевізор, музику. Однак є нюанс – такі стелі “крадуть” до 12-17 см простору, тому не підходять для кімнат з низькими стелями. А ще на початковій стадії ремонту по периметру квартири за допомогою спеціальних звукоізоляційних матеріалів на стіни кріплять гіпсокартоні листи. Їхній асортимент доволі багатий, а ефект дійсно вражає.

Тож скористайтеся порадами та насолоджуйтеся тишею!

10.10.16
Переглядів: 1095